Musta ruokapöytä

uuttakotiin-tarjoaa-fi-Ruokapoydat_ja_poytaryhmat-ruokailuryhma_seaside_musta_iso

    Sisustuksessa on monta tyylisuuntaa ja makuja yhtä monia kuin sisustajiakin. Joku haluaa kotinsa henkivän perinteitä kun taas toinen rakastaa minimalismia ja selkeyttä. Viime aikoina vallalla ollut vaalea, jopa lähes valkoinen, sisustus tarvitsee lisäkseen vahvempia värejä ja väriläiskiä, että kodin tai julkisen tilan sisustus olisi kiinnostava. Ravintoloissa voi löytää upeita sisustuksia ja tunnelmaa. Yksi tällainen tunnelmantekijä ja asiakkaissa varmasti mielenkiintoa aiheuttava huonekalu on musta ruokapöytä. jolla valkoinen kattaus pääsee upeasti oikeuksiinsa. Mustalle pohjalle on helppo sommitella joko yksivärinen tai värikkäämpi kattaus josta ruoka-annokset kauniisti erottuvat. Mustan kanssa sopivat myös kaikki värit, olivat ne sitten astioissa, kukissa, lautasliinoissa, juomissa tai itse ruoka-annoksissa.

Historiallisen tyylikäs paikka

    Menetkö ravintolaan vain tankkaamaan vatsasi täyteen vai etsitkö elämyksiä niin suulle kuin silmillekin? Jotkut syövät tyytyväisinä pikaruokapaikkojen kalseudessa, mutta moni arvostaa rauhallisempaa miljöötä ja tunnelmallista sisustusta. Harvoin ravintolassa käydessä on itse ravintolasalin ulkoasulla myös huomattavan suuri merkitys viihtyvyyden kannalta. Kauniisti katetut pöydät, tyylikkäät värit ja rauhallinen musiikki taustalla saavat ruoka-annokset maistumaan taivaallisilta ja tekevät vierailusta elämyksen. Illallinen ravintolassa, jossa musta ruokapöytä korostaa kauniisti aseteltuja annoksia, valkoisia lautasliinoja ja astioita ja värikkäitä kukkia, on elämys joka ei heti unohdu. Se on jotain aivan muuta kuin hätäisesti hotkaistu hampurilainen meluisassa pikaruokalassa lasten huutaessa ja aikuisten metelöidessä, koska normaalilla puheäänellä on mahdoton kommunikoida.

lc3a5ngvik1

    Pitkään toiminnassa olleilla ravintoloilla on yleensä tietty profiili, joka on muotoutunut ajan kuluessa joko tahattomasti tai tarkoituksella. Se voi olla tietyntyyppinen asiakaskunta vaikkapa läheisen teatterin johdosta, joku klassikkoannos joka on ollut mukana listalla ravintolan perustamisesta lähtien, suosittu buffet-pöytä lounasasiakkaille, tietyntyyppinen kalustus tai ravintolan nimikkoväri. Musta ruokapöytä edustaa harvemmin nähtyä suuntausta, mutta antaa loistavan neutraalin pohjan kattaukselle ja ruoka-annoksille. Mikä väri olisikaan helpompi tausta eri kausien mukaan vaihtuville teemoille, Kesän kukat, syksyn ruska, talviajan viileys tai joulunseudun punaiset ja vihreät sävyt ovat kaikki täydellisiä kumppaneita mustalle. Ravintolan sisustus on aina tyylikäs kaikkina vuodenaikoina ja erilaisissa tilaisuuksissa, vietettiinpä sitten häitä, hautajaisia, syntymäpäiviä tai pikkujouluja.

Herkkuja myös silmille

Oletko koskaan ajatellut kuinka kaunista ja värikästä ruoka voi olla? Erityisesti erilaiset kasvikset joita nykyään käytetään yhä runsaammin, ovat todella kauniin värisiä. Ruuan ulkonäkö ja esille panohan ovat puoli ruokaa, tai ainakin suuri osa siitä. Punaiset tomaatit, vihreät herneet tai parsakaali, vaaleanpunaiset katkaravut tai valkoinen kermavaahto ihanan jälkiruuan lisukkeena tuovat veden kielelle jo pelkästä ajatuksesta. Kun ravintolassa noiden ihanien annosten alustana on musta ruokapöytä, nousee ruuan ulkonäkö esille aivan toisella tapaa. Kauniisti aseteltu ruoka-annos lautasellaan on niin upea, että on melkein sääli syödä se ja pilata tuo mestariteos. Tuota silmäniloa tuovat myös astiat, aterimet, lautasliinat, kukat ja laseissa kimaltavat värikkäät juomat.