Paljonko tarjottavaa 30 hengelle? Vinkkejä unohtumattomaan menuun!

Loihdi tarjottavat juhlavieraille ja hauska ilta

Erilaisia juhlia on ympäri vuoden. Onnistunut tarjoilu on ehdottomasti tärkeimpiä asioita, joista juhlat muistetaan. Oletko järjestämässä juhlia, joihin tulee useita juhlavieraita? Mietitkö paljonko tarjottavaa 30 hengelle tulisi varata? Tässä artikkelissa kerromme, paljonko sinun tulee varata tarjottavaa vieraille, ja mikä on paras tapa toteuttaa tarjoilu niin, että kaikki sujuu mahdollisimman helposti ja nopeasti ilman stressiä. Lisäksi esittelemme esimerkkimenun, mitä voit soveltaa oman makusi mukaan.

Paljonko tarjottavaa 30 hengelle – Mitä huomioida ruokia valitessasi?

Nykyään on hyvin tärkeää huomioida erityisruokavaliot. Kannattaa miettiä, millaista juhlakansaa on tulossa ja valmistatko ruuan suoraan esimerkiksi gluteenittomana ja vegaanisena vai teetkö erikseen erityisruokavaliovaihtoehdot. Kannattaa myös tarjota pähkinät ja erilaiset siemenet erillisissä kulhoissa, mistä ne voi itse lisätä salaatin sekaan. Ruuat kannattaa valmistaa myös sesongin herkkuja hyödyntäen.

Entä mitä ruokia sitten valita tarjottavaksi? Hyvä juhlamenu voidaan jakaa alkupaloihin, lämpimiin ruokiin ja makeisiin jälkiruokiin. Alkupaloihin kannattaa varata yksi ruokaisa salaatti, yksi kevyempi salaatti ja cocktail-paloja tarjottaviksi 1-2 kappaletta henkilöä kohden. Lämpimänä ruokana voi olla esimerkiksi uunilohi tai savulohi perunoilla ja kastikkeella. Jälkiruuaksi voi tarjota esimerkiksi kakkua, leivoksia ja muuta makeaa.

Aloita valmistelut ajoissa ja varaudu hyvin!

Mikäli valmistat juhlaruuat itse, niin on hyvä olla ajoissa liikenteessä. Jääkaapissa pystyy hyvin säilömään lämpimät ruuat, jos teet ne edellisenä iltana. Monet tarjottavat pystyt myös pakastamaan ja sulattamaan ennen juhlia. Kolmenkymmenen hengen juhlat pystyt vielä järjestämään ehkä itse kokonaan, mutta toki jos saat yhdet tai kahdet apukädet, niin homma sujuu varmasti hyvin. Muista myös, että sinulla on oikeus nauttia juhlista!