Home » Ravintola Manala

Ravintola Manala

Ravintola Manala kuuluu osana Oy Botta Ab -ravintolayhtiöön. Sen puolestaan omistavat kolme pohjalaista osakuntaa Helsingin yliopistosta. Bottalla on pitkä ja maineikas historia Helsingin ravintolakulttuurissa, joten tutustutaan tarkemmin, millainen ravintola on Manala. Itse se kertoo sallivansa paheita ja sillä tarkoitetaankin hyvää ruokaa sekä kenties palan painikkeeksi jotakin viiniä tai muuta miestä väkevämpää. Päiväsaikaan on kuitenkin tarjolla reilusti maistuvaa lounasta.

Manalassa on tarjolla maistuvia annoksia.

Ravintola Manala ja maittava lounas

Ostrobotnia -talossa sijaitseva ravintola on helposti löydettävissä ja Manala lounas on tarjolla maanantaista perjantaihin. Lista on monipuolinen ja vaihtuu aina viikoittain. Listaa tehdessä on huomioitu myös kasvisruokaa syövät, joten niitäkin vaihtoehtoja on aina tarjolla. Näiden vaihtuvien aterioiden ohella on tarjolla joka päivä caesarsalaattia, Manalan lohikeitto sekä poronkäristystä. Ja kuten aina lounas sisältää salaatti- ja leipäpöydän antimet. Jälkiruoaksi voi napata kahvin.

Koska tämä lounasravintola tarjoaa myös opiskelijalounasta sekä tarjoaa mukavia etuja niiden osakuntien jäsenille, jotka kuuluvat Bottan osakunta trioon. Opiskelijalounasta on tarjolla klo 10.30-14. Myös seurueen kanssa voit lähestyä Manalaa, mutta silloin sinun kannattaa varata paikat jo etukäteen. Manala on yksinkertaisen viihtyisä, mutta hyvinkin legendaarinen paikka Helsingin historiassa. Ostrobotnia -talossa perustettiin jääkäriliike vuonna 1914.

Manala lounas ja muut paheet

Ravintola Manala mainostaa huomioivansa pieniä paheita sekä isoja intohimoja. Menu onkin monipuolinen ja kattaa huikopalasta hiukan tuhdimpaan annokseen. Ravintola kertoo, että maitotuotteet ovat pääosin laktoosittomia ja kalat puolestaan MSC -sertifioituja. Liha on aina kotimaista. Alkuruoaksi voi listalta valita erilaisia salaatteja tai rohkeasti etanoita, mikä onkin varmasti kokemus, mikäli ei ole niitä aiemmin maistanut. Pääruoka on myös omiaan jokaisen makunystyröitä kutittelemaan.

Pääruokana voi syödä kalaa, maksaa, poronkäristystä, broileria tai härän filettä. Ravintola Manala tarjoilee myös perinteisesti burgereita, joskin myös vaihtoehtona löytyy vegaaninen pihvi sekä vegaanista juustoa. Kunnollisen pihvin ystävälle löytyy Manalan Burger naudan lihalla. Pizzalista on myös herkullisen pitkä ja se viliseekin tuttuja nimiä sekä vaihtoehtoja. Tosin muikkupizza oli mielenkiintoinen uusi tuttavuus.

Pitkä historiallinen taival

Koska ravintola Manala kuuluu osaltaan opiskelijaelämään, on sillä myös pitkä ja toisaalta myös historiallinen taival elettynä. Monenlaisia kuvioita on nähty ja koettu, mutta kaikesta on selvitty sekä eteenpäin pyritty menemään mahdollisimman rohkeasti. Jos elämäsi on liian rauhallista, voit piipahtaa tutustumassa Comeon nettikasinon puolella ja kokeilla onneasi vedonlyönnissä. Kohteita onkin aina paljon tarjolla, joten löydät varmasti lajin, jonka tunnet parhaiten.

Ostrobotnia eli tuttavallisemmin Botta on osakuntatalo, jolla on suhteellisen värikäs historia. Rakennus vihittiin käyttöön, siihen aikaan vielä hyvin syrjäisellä tontilla, vuonna 1912. Talossa on osakuntatoiminnan lisäksi ollut aina myös jonkinlaisia ravintoloita, ja nykyiset ovat toimineet vuodesta 1985 lähtien. Tällä hetkellä ravintolat ovat Manala, St Urho’s Pub sekä näiden lisäksi talossa on myös juhlakerros.

Ravintola Manala ja kellari

Suomessa ovat tanssiravintolat olleet jo pidempään katoamassa olevaa kulttuuria ja tanssitaitoisille asiakkaille pyritään järjestämään erillisiä tanssi-iltoja tai -klubeja. Useissa ravintoloissa ei edes enää ole sitä pientäkään tanssiparkettia, mikä vielä muutamia vuosia sitten oli lähes jokaisessa paikassa. Suositumpaa tanssiminen onkin kylpylöissä sekä seilaavilla laivoilla. Myös Lapin rinneravintolat suosivat vielä tanssimista.

Manalan Kellari on siinä mielessä poikkeus, että sieltä vielä löytyy tanssilanttia. Tätä viihtyisää ja jopa rentoa tilaa vuokrataan erilaisiin tapahtumiin. Siellä voi järjestää virkistyspäivät, pikkujoulut, synttärit, polttarit tai mikä ikinä onkaan tarpeena. Täällä tilassa on myös anniskeluoikeudet klo 4 asti.

Kellari tarjoaa oman baarin ja sieltä löytyvät myös hyvät äänentoistolaitteet. Musiikin voit valita juhlaasi itse tai voit huoletta luottaa siihen, että Bottan rautaiset ammattilaiset nostavat tunnelman ylös. Ravintola Manala tarjoilee näihin tapahtuman ruoan. Täällä voit siis järjestää juhlat, missä voi myös tanssia, joten jos tanssivarvasta kutittaa, niin kokoa mukava ryhmä ja pistäkää bileet pystyyn!