Juhlia järjestettäessä ruokatarjoilu on yleensä ensimmäisenä mielessä. Vierailla voi olla erilaisia ruokavalioita, joten on tärkeää, että tarjolla on monenlaista ruokaa. Kaikki eivät halua tarjota lämmintä ruokaa vaikkapa kustannussyistä tai siksi, että vieraat saapuvat eri aikoihin. Cocktailpalat juhliin ovatkin hyvä vaihtoehto silloin, kun lämmin ruoka ei tunnu parhaalta idealta. Cocktailpaloja voi nimittäin napostella pitkin päivää tai iltaa.
Cocktailpalat juhliin ovat ruokaisia
Vaikka cocktailpalat ovatkin pieniä suupaloja, ne ovat yleensä ruokaisia. Suolaiset cocktailpalat voivat sisältää niin lihaa, kalaa tai kanaa kuin olla kasvissyöjille sopivia. Ihanteellisinta olisikin valmistaa cocktailpaloja niin liha-, kana- tai kalavaihtoehtona kuin kasvisvaihtoehtonakin. Niiden lisäksi voi tarjota myös erilaisia lisukkeita, kuten vaikkapa batatas bravas eli espanjalaisia perunoita.
juhlamenu voi koostua pelkästään pienistä cocktailpaloista. Niitä on helppo valmistaa kerralla suurempikin määrä, joten cocktailpaloilla voi hoitaa tarjoilut isompiinkin juhliin. Osa cocktailpaloista voidaan asettaa tarjolle lämpimänä, jolloin ne ovat vieläkin ruokaisampia. Toisaalta samaiset cocktailpalat maistuvat myös jäähtyessään, joten siinäkin suhteessa pienen naposteltavan tarjoaminen on järkevää ja helppoa.
Esimerkkejä cocktailpaloista
Espanjalainen perunatortilla eli munakas on maistuvaa ruokaa. Jos siihen haluaa lisätä täytettä, on vaikkapa lohi todella maistuvaa. Perunatortillan voi valmistaa myös siten, että perunatortilla leikataan pieniksi paloiksi ja joidenkin palojen päälle laitetaan täytettä. Toast skagen -leivät kuuluvat skandinaaviseen juhlapöytään. Myös lohirieskat maistuvat taatusti juhlavieraille.