Siirry suoraan sisältöön

Juhlatarjoilut 20 hengelle kevään juhliin

On juhlan aika

Kevät on jo pitkällä ja se tuo tullessaan paljon erilaisia juhlia. Kevään yksi kohokohta ovat valmistujaiset ja ylioppilasjuhlat. Ystävien ja läheisten lisäksi ruoka on usein yksi juhlien keskipiste. Menun suunnittelu voikin monesti olla se juhlien järjestämisen haastavin vaihe. Monissa perheissä saattaa olla joitakin suosikkeja juhlatarjottavien joukossa, mutta välillä voidaan kaivata uutta piristystä vanhojen tuttujen rinnalle tai vastaavasti pistää koko kattaus uusiksi. Tässä vinkkejä, mitä juhlatarjoilut 20 hengelle voisivat pitää sisällään.

Millaiset juhlatarjoilut 20 hengelle perinteisiin ylioppilasjuhliin?

Noutopöytä on tuttu valinta erityisesti perhejuhliin. Pienillä kikoilla ruokalajien määrän voi pitää kohtuullisena ja samalla pitää huolen siitä, että kaikki löytävät jotakin mieluista. Esimerkiksi salaatin komponentit voidaan tarjota erikseen, jotta pöytään saadaan runsauden tuntua. Lämmin pääruoka on hyvä vaihtoehto, jos vieraita on kauempaa. Kevääseen sopisi hyvin esimerkiksi grillattu vaalea kala ja kauden kasvikset. Kakkua pidetään juhlapöydän kruununa ja sitä vieraat usein odottavat. 20 hengen juhlissa jälkiruokana voisi sen sijaan olla myös esimerkiksi erilaisia leivoksia.

Tottumattomampaa juhlien järjestäjää saattaa mietityttää tarjottavien määrä. Paljonko tarjottavaa 30 hengelle pitäisi olla? Entäpä 20 vieraalle? Juhlissa ruoka ei saisi loppua kesken, mutta sitä ei ole myöskään syytä varata kohtuuttomia määriä. Tämä on yksi hyvä syy, miksi juhlien järjestämisessä kannattaa turvautua ammattilaisiin. Heille erilaiset juhlat ovat usein arkipäivää ja he osaavat arvioida hyvin eri ruokalajien menekin. Myös erityisruokavalioiden huomioiminen onnistuu helposti.

Juuri sinun näköiset juhlat ravintolassa

Juhlien järjestäminen on usein mukavaa, mutta ne voivat aiheuttaa myös stressiä. Kotona järjestettävien juhlien sijasta juhlat ravintolassa ovat erittäin varteenotettava vaihtoehto. Ammattilaisilla on runsaasti erilaisia menuvaihtoehtoja, joista on mahdollista koostaa juuri sinulle sopiva kokonaisuus omia lempiherkkuja unohtamatta. Lisäksi itse juhlapäivänä voi keskittyä niin tunnelmasta kuin tarjoiluista nauttimiseen.