Siirry suoraan sisältöön

Millainen on sopiva lämmin ruoka juhliin

Lämmin ruoka sopii juhliin.

Lämmin ruoka juhliin on tarpeellinen etenkin silloin, kun juhlat kestävät pitkään tai ovat erityisen viralliset. Pienempiin ja rennompiin juhliin taas voi riittää juhlasta riippuen pienet suoalaiset tarjottavat. Mutta millaisia sitten ovat sopivat lämpimät ruoat juhliin? Vaihtoehtoja lämpimiin juhlaruokiin on varmasti yhtä paljon kuin juhlijoitakin. Osa esimerkiksi suosii melko arkisia ruokia ja osa taas panostaa erikoisempiin ruokiin juhlatilaisuuksissa.

Lämmin ruoka juhliin, mitä ottaa huomioon

Juhlatilaisuuden lämmin ruoka kannattaa valita tilaisuuden luonteen ja muiden tarjottavien mukaan. Mieti sopiiko lämmin ruoka esimerkiksi yhteen alkupalojen ja jälkiruoan kanssa. Kannattaa myös ottaa huomioon mahdolliset allergiat ja valita ruokalaji, joka sopii kaikille, ellei halua tarjota useita eri vaihtoehtoja. Esimerkiksi keitot, paistit ja padat sopivat juhlatilaisuuksiin. Niitä on myös helppo muokata vieraille sopiviksi.

Cocktailpalat juhliin kannattaa valita myös sen mukaan mikä on tilaisuuden lämmin ruoka. Lämpimän ruoan voi myös päinvastoin valita cocktailpalojen mukaan. Esimerkiksi perinteinen karjalanpaisti sopii useisiin juhlatilaisuuksiin ja yhteen monenlaisten muiden tarjottavien kanssa. Lämpimän ruoan suunnittelussa kannattaa tietenkin ottaa huomioon myös budjetti etenkin, jos vieraslista on pitkä, sillä kaikki ruoat eivät ole samanhintaisia.

Apua ruoan valintaan

Yleensä mitä juhlavampi tilaisuus on, sitä vähemmän arkisempi ja juhlavampi ruoka kannattaa valita. Esimerkiksi hirvipata on juhlava ruoka, joka sopii myös virallisempiin tilaisuuksiin. Keitot ovat myös loistava vaihtoehto. Muista, että ruokaa tarjoavat ravintola- ja catering-palvelut auttavat myös ruokalajien valinnassa, mikäli et halua päättää kaikkea itse.